Voor Hassan

Hongerig en ziek
 
Onze kerstperiode staat in schril contrast met de realiteit van Hassan (5 maanden) uit Somaliland. Hij is zwaar ondervoed en moet vechten voor zijn leven. In de ondervoedingskliniek van Save the Children wordt hij behandeld met onder andere Plumpy’Nut, een geconcentreerde pindakaaspasta met alle voedingsstoffen die ondervoede kinderen zoals Hassan nodig hebben. Op deze manier kan Hassan aansterken en is hij snel weer de oude.

Hassan is één van de 900.000 kinderen onder de vijf jaar in Somalië die acuut ondervoed is. Als het je lukt om 35 euro op te halen met jouw heldendaad, dan kunnen wij een doos met Plumpy’Nut kopen. Hiermee kunnen we een kind in Somalië tien weken behandelen tegen acute ondervoeding.

Ondervoeding is wereldwijd de belangrijkste oorzaak van kindersterfte. Dat vinden wij – vooral in de periode van kerst – onverteerbaar. De opbrengst van jouw heldendaad zetten we dus ook in om ondervoeding te voorkomen. Bijvoorbeeld door voedselpakketten uit te delen aan gezinnen in Jemen. Door de oorlog gaat 3 op de 5 mensen in Jemen met een lege maag naar bed. Het weinige voedsel dat er nog is, kunnen de meeste gezinnen niet meer betalen. Jouw heldendaad zorgt ervoor dat kinderen voor het eerst in lange tijd weer iets voedzaams op hun bord krijgen.