Voor Nader

Rillend van de kou

Nader (11) woonde in een comfortabel huis in Syrië, maar door de oorlog leeft hij nu met zijn familie in een vluchtelingenkamp in Libanon. Ze wonen in een zelfgebouwd huisje dat in de wintermaanden niet warm te krijgen is. De regen druipt door de kieren en alles wordt modderig en vies. Nader kon zijn warme kleding niet meenemen op zijn vlucht, dus hij heeft het continu ijskoud.

Nader heeft het al zwaar, maar voor veel leeftijdsgenootjes in het vluchtelingenkamp zijn de omstandigheden nog slechter. Zij wonen in een tent- en dat in een gebied waar het gemiddeld 14 dagen sneeuwt en er ook nog eens heel veel regen valt!

Save the Children helpt de gezinnen in het vluchtelingenkamp om hun onderkomen winterbestendig te maken. We zorgen voor regenwerende en isolatiematerialen. Ook delen we dekens, warme kleding en winterschoenen uit. Om branden te voorkomen, geven we voorlichting over het veilig verwarmen van je huis. Want als mensen vuurtjes gaan stoken om het maar warm te krijgen, kan dat verkeerd aflopen. We helpen niet alleen kinderen in Libanon, maar ook in Syrië, Jordanië, Turkije en Mongolië de barre wintermaanden door.